Szeretettel köszöntelek a Mikroszkóp klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz. Sőt, te magad is színesebbé teheted a klubot: írhatsz blogot, hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket - csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mikroszkóp klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mikroszkóp klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz. Sőt, te magad is színesebbé teheted a klubot: írhatsz blogot, hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket - csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mikroszkóp klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mikroszkóp klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz. Sőt, te magad is színesebbé teheted a klubot: írhatsz blogot, hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket - csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mikroszkóp klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mikroszkóp klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz. Sőt, te magad is színesebbé teheted a klubot: írhatsz blogot, hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket - csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mikroszkóp klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Nyerges Tamás | 0 hozzászólás
Egy pohár tejből könnyen lehet túrót és savót csinálni,csak ecetet,vagy reninnek nevezett enzimet kell hozzáadni,de az is elég,ha csak egy ideig meleg helyen állva hagyjuk. A tej lassan megalvad,vagyis vizes folyadék kezd elválni egy fehér,félfolyós anyagtól,ami a tej egy kicsapódott fehérjéit és egy kevés zsírt tartalmazza.Ez az aludttej. De készíthetünk belőle túrót is.
Melegítsük meg a tejet és öntsük be egy sűrű szövésű zacskóba.Várjuk meg míg a savó kicsöpög belőle és kész is a túró.
Az élelmiszeripar több száz sajtféleséget ismer,de az dönti el,hogy milyen sajtot kapunk,hogy hogyan kezeljük a tejet. Ha melegítjük akkor olyat kapunk,mint az eidami.De csinálhatjuk úgy is,hogy beleszórjuk a penicilliumnak nevezett penészgomba spóráival. Az érés alatt a spóra hifákat kezd növeszteni.Majd megindul a spórák képzése. A sajt íze a micéliumban termelődő enzimek a micéliumból belediffundálnak a sajtba.A sajtba diffundált enzimek zsír és fehérjemolekulák egy részét kisebb molekulákra bontja le.
A penicillium ízletesebbé teszi a sajtot,de az ételünk is elronthatja. Egy idő után zöldeskék foltok jelennek meg rajta. A penicillium megtámadja a sajtot,a kenyeret, a papírt,a bőrt és azok penészesedését okozza. Ez az oka annak,hogy a vegyészek nagy hévvel kutatnak a gombaölő szerek után. A penészgombák életének alapvető feltétele a magas páratartalom. Az élelmiszereket károsító penészgombák egy másik faja a Rhizopus, a kenyérpenész.
|
|
Miller Eric 22 órája új blogbejegyzést írt: Poursuivre un diplôme après un BTS en Prothésiste-Orthésiste : Parcours et débouchés
Seen Alex írta 1 napja a(z) BTS Coefficient Me : Les mathématiques derrière la musique d'un phénomène mondial blogbejegyzéshez:
google...
Seen Alex írta 1 napja a(z) casino fórumtémában:
Korábban csak barátokkal szórakoztam kocsmákban, de ...
Roger Richard írta 2 napja a(z) Udane zakłady fórumtémában:
Pozdrowienia! Moje ostatnie udane zakłady były...
Roger Richard írta 2 napja a(z) casino fórumtémában:
https://www.google.com
Roger Richard írta 2 napja a(z) casino fórumtémában:
cool tnx!
Patterson Olivika írta 5 napja a(z) Milyen tényezőket vesz figyelembe a fogadás kiválasztásakor? fórumtémában:
Őszintén szólva, mindig is kicsit szkeptikus voltam az online ...
Miller Eric 5 napja új blogbejegyzést írt: Nonprofit Software: Empowering Missions Through Technology
Kacper Kwiatkowski írta 1 hete a(z) Milyen tényezőket vesz figyelembe a fogadás kiválasztásakor? fórumtémában:
Och, dziękuję ciekawe!
Kacper Kwiatkowski írta 1 hete a(z) Időjárás fórumtémában:
Och, dziękuję ciekawe
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Itt egy gomba, ott egy gomba...a mikroszkóp alatt