Szeretettel köszöntelek a Mikroszkóp klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz. Sőt, te magad is színesebbé teheted a klubot: írhatsz blogot, hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket - csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mikroszkóp klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mikroszkóp klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz. Sőt, te magad is színesebbé teheted a klubot: írhatsz blogot, hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket - csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mikroszkóp klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mikroszkóp klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz. Sőt, te magad is színesebbé teheted a klubot: írhatsz blogot, hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket - csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mikroszkóp klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mikroszkóp klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz. Sőt, te magad is színesebbé teheted a klubot: írhatsz blogot, hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket - csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mikroszkóp klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Nyerges Tamás | 0 hozzászólás
Egy pohár tejből könnyen lehet túrót és savót csinálni,csak ecetet,vagy reninnek nevezett enzimet kell hozzáadni,de az is elég,ha csak egy ideig meleg helyen állva hagyjuk. A tej lassan megalvad,vagyis vizes folyadék kezd elválni egy fehér,félfolyós anyagtól,ami a tej egy kicsapódott fehérjéit és egy kevés zsírt tartalmazza.Ez az aludttej. De készíthetünk belőle túrót is.
Melegítsük meg a tejet és öntsük be egy sűrű szövésű zacskóba.Várjuk meg míg a savó kicsöpög belőle és kész is a túró.
Az élelmiszeripar több száz sajtféleséget ismer,de az dönti el,hogy milyen sajtot kapunk,hogy hogyan kezeljük a tejet. Ha melegítjük akkor olyat kapunk,mint az eidami.De csinálhatjuk úgy is,hogy beleszórjuk a penicilliumnak nevezett penészgomba spóráival. Az érés alatt a spóra hifákat kezd növeszteni.Majd megindul a spórák képzése. A sajt íze a micéliumban termelődő enzimek a micéliumból belediffundálnak a sajtba.A sajtba diffundált enzimek zsír és fehérjemolekulák egy részét kisebb molekulákra bontja le.
A penicillium ízletesebbé teszi a sajtot,de az ételünk is elronthatja. Egy idő után zöldeskék foltok jelennek meg rajta. A penicillium megtámadja a sajtot,a kenyeret, a papírt,a bőrt és azok penészesedését okozza. Ez az oka annak,hogy a vegyészek nagy hévvel kutatnak a gombaölő szerek után. A penészgombák életének alapvető feltétele a magas páratartalom. Az élelmiszereket károsító penészgombák egy másik faja a Rhizopus, a kenyérpenész.
|
|
Beutchen Genrih írta 1 hete a(z) online kaszinók fórumtémában:
Helló. Ahhoz, hogy megtaláld a megfelelő magyar kaszinót ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Itt egy gomba, ott egy gomba...a mikroszkóp alatt