[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszi!
Mindenesetre tanulságos volt. A legfontosabb tanulság az volt, hogy minden nagyobb lélegzetű munkát érdemes "offline" elkészíteni, és ha kész van a végleges változat, azt érdemes feltölteni.

Válasz

Gácsi István üzente 10 éve

Nem kaptam választ a felvetett problémára, így hát bele kell nyugodnunk : ilyen a network és kész.
Ezek szerint blogíráskor először ajánlatos néhány szót próbaként beírni, majd piszkozatként menteni. Ha a mentés után az a kellemes élmény ér bennünket, hogy ott van a piszkozat elmentve, akkor működik a blogírás funkció rendesen (a piszkozatot csak az írója látja). Ezután azt lehet szerkeszteni, vagy törölni és újat írni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Érdekes, mert most sikerült.

Válasz

Gácsi István üzente 10 éve

Megírtam egy üzenetben a problémát a vezetőségnek, azt írta ki a rendszer, hogy 72 órán belül e-mailban kapok választ.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm az érdeklődésed.
Sajnos nem maradt meg. Igaz volt ott olyan lehetőség is, hogy piszkozat mentése, de én nem éltem vele, mert nem számítottam arra, hogy nem lesz jogosultságom.
(Aztán ki tudja, hogy a piszkozat mentéséhez lett volna-e jogom. No meg, hogy később hogyan férhetek hozzá.)
Nem baj, levontam a konzekvenciákat. Minden hosszabb lélegzetű mondanivalót először egy szövegszerkesztőben kell létrehozni, aztán onnan másolni akárhová.
Nem adtam fel a dolgot.
Megírom a word-ben aztán, lesz ami lesz.

Felveszlek az ismerőseim közé, és akkor elküldheted az e-mail címed. (Pista után Te leszel a második ismerősöm. Sajnos a szebbik nemből csak korosztályos aspiránsok voltak.)

Válasz

Pintér Csaba üzente 10 éve

Ezekhez a dolgokhoz én sajnos nem tudok hozzászólni, legfeljebb csak megerősíteni tudom a mérgelődésedet. Amit addig leírtál az nem maradt meg? Gondolom piszkozatban azért meg van. Ha igen, én is szívesen elolvasnám akár e-mailként is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Konkrétan kiírták.
De nem ez ami bosszant, hanem az, hogy ha nincs jogosultságom, akkor azt sem kellene megengedni, hogy megnyíljon a blog író felülete. Nagy lelkesen nekilátok írni a témát. Gondosan ügyelve, hogy egy idetévedt iskolás gyerek is megértse, és mire kész vagyok vele, pofátlanul közli, hogy nincs jogosultságom, és már faképnél is hagyott. Oda a majd egy órás munkám.

Válasz

Gácsi István üzente 10 éve

Valóban különböző dolgokról van szó, és egy jól sikerült manipulációval akár be is lehetne csapni a laikusokat, hogy sötétlátóteres a mikroszkópos felvétel.
Azonban nem ez a cél. Ha már ilyen könnyen elérhető ez az átváltoztatás, és ez nem egy szigorúan szakmai fórum, érdekességképpen be lehet mutatni ilyen szemszögből is a képeket.
Jogos a felháborodásod a blogírással kapcsolatban. Próbálgattam, Internet Explorer böngészőt használva eltűnik az a néhány szó amit beírtam, Google Chrome -ot használva megmarad. Ha konkrétan kiírták, hogy nincs jogosultságod, akkor megkérdezem a vezetőséget.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nem csak a természetességről van szó, hanem más dolog a színek invertálása és más a sötétlátótérben készült felvétel.
Erről írtam is egy blogot, amit a network jogosultság hiányában simán elfelejtett. Ami nagy szemétség a network részéről, mert ha nincs jogosultságom blogot írni, akkor ezt mindjárt a kezdetben közölhetné, és nem akkor amikor már megírtam.

Válasz

Pintér Csaba üzente 10 éve

Köszi! Szerintem, ha megmondjuk a készítést és pláne a valódit is bemutatjuk, akkor nem érheti szó a ház elejét...

Válasz

Gácsi István üzente 10 éve

Köszönjük, hogy megmutattad a tanulékonyságod, és szerintem egyből jól is vizsgáztál !
Jó ez a kép, a világos és sötét hátterű kis képek egyensúlyt tartanak, és dekoratív hatást kölcsönöznek a fotónak.
Ezzel a "sötétlátóterezéssel" tehát változatosabban tudjuk bemutatni a mikrovilág érdekességeit, szépségeit. Gyarmati Csaba talán majd ejnye-bejnyézik egy picit, hogy nem elég természetes, de ahogyan mondják, cél szentesíti az eszközt.

Válasz

Pintér Csaba üzente 10 éve

Igyekeztem "tanulékony" lenni... Egy normál képemet "megcsináltam" szoftveresen sötétlátóteresre - PS-al. Gondoltam, megmutatom...

Válasz