[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszi.

Válasz

Gácsi István üzente 10 éve

Meggyőzően érvelsz Csaba, már megint Neked van igazad. Hozzáértő észrevételeid és segítséged nélkül én már összekavartam volna itt a dolgokat. Köszönöm a hasznos tanácsokat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Jobbnak tartom, ha az eredeti kép szerzője helyezi át a képét a változatok galériába, akkor, ha megjelent a képéről egy módosított változat, amit a módosító eleve oda tölt fel.
Te, mint klubvezető szélesebb jogokkal rendelkezel, ezért nem látod, hogy a kevesebb joggal rendelkező mezei felhasználók mit tehetnek meg, és mit nem.
A network az áthelyezési, törlési jogokat a feltöltőnek adja. Ha valaki visszatölt egy anyagot, akkor Ő kapja ezeket a jogokat, és az eredeti szerzőnek már semmi ráhatása nem lehet erre. Szerintem etikusabb, ha az eredeti szerzőnek megmaradnak az anyagával kapcsolatos jogai.
Csaba írta, hogy töröljük a javítását, ami csak részben lehetséges, mert csak Te tudod törölni, vagy Ő maga és én pl. nem. (Nem mintha törölni akarnám, sőt.)

Válasz

Gácsi István üzente 10 éve

Rendben van Csaba, úgy látom Te nagyon lelkiismeretes, alapos, és precíz ember vagy (velem ellentétben), és ha én továbbra is ellenkeznék, később biztos kiderülne, Neked volt igazad.
Köszönöm a javaslatod, és legyenek akkor x-ek, y-ok, úgy ahogyan Te vázoltad.
Én most az eredeti képeket is ideraktam, de úgy gondoltam, a jövőben az eredeti kép marad a helyén, abban a galériában, ahová eredetileg feltöltötték.
Aki foglalkozik a képpel (mivel úgyis elmenti a gépére) ott csinál róla másolatot, és a "turbós" képpel együtt tölti ebbe a galériába.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Az x-y-ozás védelmében:
Ha valaki feltesz egy saját képet, akkor az x-ből látszik, hogy hozzájárul a kép további feldolgozásához. Ha valaki javítani szeretne rajta, nem kell külön levelezésbe bonyolódni a hozzájárulás miatt. Másrészt lehet valakinek olyan képe, amit nem szeretne közprédára bocsájtani, ami az x hiányából egyből látszik. A további feldolgozott képek pedig az y-ról ismerhetők fel, aminek az eredetivel való összehasonlításnál mindenképpen haszna van. Látszik, hogy ki az eredeti szerző, és ki az aki hozzátett, vagy éppen elvett belőle.

Válasz

Pintér Csaba üzente 10 éve

OK! Működik!
Nyilván, majd csak akkor használjuk ezt a lehetőséget, ha tényleg indokolt, vagy van más, de jó megjeleníthetőség is ugyanarról a képről.
A "turbózott" kép készítésének a leírását én is támogatom, mert így lehet tanulni egymástól.

Válasz

Gácsi István üzente 10 éve

Egymás után, vagy egyszerre is fel lehet tölteni képeket, akkor egymás mellé kerülnek a galériában.
Tehát : feltöltés után, visszatérve a főoldalra, a jobb oldali sávban megjelenik a két friss kép, ha rákattintunk az egyikre, akkor középen megjelenik az előkép, balra pedig a mappa neve, és néhány kis kép a mappából. Ezekre kattintva, felváltva nézegethetők, megnyithatók. Ha egyszerre akarnánk két nagyobb képet összehasonlítani, az csak úgy lehetséges, ahogyan Gyarmati Csaba tanácsolta : két böngésző megnyitásával.

Válasz

Pintér Csaba üzente 10 éve

Hát, ezzel nem laca-facáztál sokat, de így is kell, ha elhatározódott valami... Kérdezném, tehát egymás után kell feltölteni a két képet? Akkor a kis képeknél mind a kettő látszik, és külön-külön kell megnyitni?

Válasz

Gácsi István üzente 10 éve

Nos, akkor született egy új képgaléria.
Ha valaki javít, turbóz egy képet, az eredetit is töltse ide mellé ( a másolatát).
Az x,-y-onozás szerintem felesleges.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

További javaslataim is vannak, némi házi szabályok bevezetésére.
Ha valaki feltölt egy saját képet, és hozzájárul ahhoz, hogy bárki itt a klubból manipulálhassa a képét, tegyen a kép neve mögé egy x-et. A jelenlegi esetben pl. a képem neve "Kis virág Gytr 123 x" lenne. A manipulált változatok pedig viseljék az eredeti nevet, de az x kiegészítés helyett y jellel. Illetve további változatok esetén y2, y3, stb. legyen a kiegészítő jel.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszi szépen!
Megnézem majd, hogy a Gimpnek vannak-e ilyen, vagy hasonló menüpontjai, és megpróbálom utánad csinálni.
A két képet úgy lehet egyszerre látni, ha két böngésző ablakban nyitod meg a networköt, az egyikben az eredeti, a másikban pedig a turbózott képet. A böngésző ablakokat kb. fél képernyőnyire kicsinyíted és egymás mellé helyezed.
A külön galériát én is jó ötletnek tartom, különösen ha a javított képekhez a készítő rövid kommentárt fűz arról, hogyan készítette. Úgy mint ahogy most Csaba leírta. A galéria neve lehetne pl. "Változatok".

Válasz

Pintér Csaba üzente 10 éve

Köszi a véleményedet!
Az ötleted - ha kivitelezhető - nem rossz, mindenesetre érdekes és főleg tanulságos lenne. Szerintem is akkor lenne jó, ha mindkét kép egyszerre látható lenne (eredeti/feljavított).

Válasz

Pintér Csaba üzente 10 éve

Jól látod...
Nos, PS-al először elfeketítettem a hátteret, tisztítottam a terepet (forgácsok stb.), majd a Szűrő programon belül: "inteligens élesítés", ezután Kép programon belül: "Korrekciók" ezen belül "árnyékok/csúcsfények", majd kevés "kontraszt", végül "színegyensúly", és "színezet/telítettség". Ezeknél "érzés" szerint húzgálni a csúszkát.
A "lángot" a "Klónozó bélyegzővel" vettem át más képről, ahol a tűz égett. Röviden ennyi. A Gimpnél nem tudom a lépéseket, azt meg én nem ismerem.

Válasz

Gácsi István üzente 10 éve

Szuper jó ! Nagyon ötletes ! Isten őrizz, hogy törölve legyen, inkább talán nyitni kellene egy új képgalériát "turbózott" vagy "effektezett" képek néven. De akkor kerüljön oda az eredeti kép is, vagy a másolata ? Ti mit gondoltok ?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Látom, egy kis komolytalanságért Neked sem kell a szomszédba menni.
Ez a gyufafényes megvilágítás a virágnak is jót tett. Élénkebbek lettek a színei, kontrasztosabb lett, és úgy látom a forgács is a tűzre került.
Számomra igazi tanulság akkor lenne a dologból, ha röviden leírnád, hogyan kozmetikáztad ki a virágot. (milyen menüpontokkal? hátha megtalálom a Gimpnél is)

Válasz

Pintér Csaba üzente 10 éve

Megnézés után nyugodtan töröljétek!

Válasz